Gedetailleerde presentatie van mijn creatieve projecten

Creatieve Projecten

Kvadratu Art Festival

Art festival 'Kvadratu' (in het Engels 'around the square') wordt georganiseerd door het Tauragė regiomuseum in Litouwen. Het festival nodigt bezoekers uit om interdisciplinaire kunst te ervaren binnen de grenzen van hun eigen stad.

Ik werk sinds 2021 samen met het Tauragė regionaal museum en ben nu al voor het derde jaar op rij verantwoordelijk voor de visuele identiteit van het Kunstfestival KVADRATU. Vanaf de basis creëer ik een uniek kleurenpalet, vormen, typografie en alle benodigde materialen voor zowel web als print. Dit omvat een herontwerp van het logo, billboard banners, brochures, posters, visuals voor sociale media en meer. Ik ben trots om een langdurige partner van het Tauragė regionaal museum te zijn en geniet van de creatieve vrijheid in onze samenwerking.

Brand identiteit voor een schilder

Vidmantas Jazauskas is een professionele schilder die actief is in de kunstwereld sinds 1990. Samen met programmeur Paulius J. hebben we gewerkt aan het creëren van een nieuwe webshop jazauskas.lt voor Vidmantas, die op maat gemaakte integraties heeft en we hebben ook een op maat gemaakte fotoshoot gemaakt om de persoonlijkheid en het werk van de schilder te laten zien.

De klant was op zoek naar een online portfolio dat ook een geïntegreerde workshop heeft. Ik heb een op maat gemaakt website-ontwerp gemaakt dat later geprogrammeerd en geïmplementeerd werd door programmeur Paulius J. Ik hield het ontwerp licht en minimaal en gebruikte grijstinten zodat de focus vooral gericht zou zijn op de schilderijen van de schilder. Bij het maken van de website heb ik ook een persoonlijke fotoshoot gedaan voor Vidmantas om zijn persoonlijkheid te laten zien en zijn manier van werken en zijn studio te documenteren. Deze foto's werden later gebruikt op de website en voor andere advertentiedoeleinden.

Custom integraties

Voor een webshop jazauskas.lt heb ik een integratie ontworpen waarmee klanten kunnen zien hoe een schilderij er in het echt uitziet. Hiervoor heb ik minimale interieurs gefotografeerd met alledaagse objecten en een witte muur. Deze foto's werden later gebruikt door programmeur Paulius J. die een code schreef die elk schilderij automatisch in het interieur plaatst.

De ambachten presenteren

De Europese Dagen van Ambachtelijke Kunst (EDAD) is het grootste internationale evenement dat tot doel heeft de ambachtelijke sector te presenteren en haar diversiteit te bevorderen. De organisatoren van het evenement hebben mij opdracht gegeven om hoogwaardige video's te produceren die unieke ambachten gedetailleerd in beeld brengen. Deze video's werden later gedeeld met een groot publiek online.

Voor dit project moest ik 5 ambachtslieden bezoeken in hun ateliers om korte presentatievideo's te regisseren en te filmen over hun unieke ambacht. Voordat ik begon met filmen, had ik een kort gesprek met elke ambachtsman om precies te weten hoe het proces eruit zou zien. Met professionele apparatuur regisseerde en filmde ik elke opname van de video's en bewerkte ze vervolgens tot korte presentatievideo's. Daarnaast heb ik het geluid opgenomen en animaties gemaakt waar nodig om de video's compleet te maken.

Visueel ontwerp voor de afstudeerexpositie

Jaarlijks organiseert het Piet Zwart instituut afstudeershows voor haar studenten. In 2022 had ik samen met andere ontwerpers en studenten het genoegen om te werken aan het ontwerp van de creatieve identiteit voor de afstudeershow. In korte tijd hebben we een unieke visuele vertegenwoordiging ontworpen voor elk programma van het instituut.

Samen met andere ontwerpers hebben we gezocht naar manieren om elk masterprogramma te vertegenwoordigen als onderdeel van het instituut, maar tegelijkertijd ook de uniciteit van elke master te benadrukken. Voor deze missie kozen we ervoor om de masters te verbinden via een kleurenpalet dat later in kleinere fragmenten werd uitgesneden en werd gebruikt om elke individuele master te vertegenwoordigen. Om een samenhangende uitstraling van alle posters te hebben, kozen we dezelfde typografie stijl en vergelijkbare plaatsingen. De kleuren werden gekozen door masterstudenten te interviewen om erachter te komen welke kleuren hen het meest vertegenwoordigen.

Bedankt voor het bekijken van mijn werk

Wil u met mij samenwerken?