De beste kleding tips voor een fotoshoot

11/9/20233 min read

Familiefotoshoot in Den Haag: Kwaliteitsfotografie van gelukkige gezinnen.
Familiefotoshoot in Den Haag: Kwaliteitsfotografie van gelukkige gezinnen.

Heb je onlangs een fotoshoot geboekt en kijk je uit naar de dag? Maar plotseling sta je voor de vraag: "Wat zal ik aantrekken?" Als je naar je garderobe kijkt, lijken de keuzes eindeloos - de eenvoud van een spijkerbroek en een T-shirt, de elegantie van een slanke jurk of misschien de formaliteit van een klassieke broek en een overhemd. En het gaat niet alleen om jou; je moet ook rekening houden met de familieleden die met je meegaan naar de shoot. Het kan allemaal een beetje overweldigend zijn.

Maar wees niet bang! Als doorgewinterde fotograaf met meer dan tien jaar ervaring in familie- en portretfotografie ben ik hier om je wat tips te geven. Lees verder en ontdek de beste kleding tips voor een fotoshoot.

Kies een Thema. Casual of Formeel?

Allereerst, overweeg de algehele sfeer die je wilt dat de uiteindelijke beelden overbrengen. Als je een familiefotoshoot plant, beslis dan over kleding die het beste de dynamiek van jouw familie weerspiegelt.

Voor degenen die meer relaxed zijn en genieten van eenvoudige familiemomenten thuis of in de natuur, kan een combinatie van een spijkerbroek/broek en een eenvoudig T-shirt goed werken. Dit stelt je in staat om vrij en comfortabel te bewegen terwijl je van elkaars gezelschap geniet.

Aan de andere kant, als jouw familie ervan houdt om zich op te doffen, zorg er dan voor dat de formele kleding van iedereen elkaar aanvult. Denk aan klassiek gesneden broeken, overhemden met knopen, en voor de dames misschien een chique lange of midi-jurk.

Beslis Over een Kleurenschema: Fel & Kleurrijk of Rustig & Eénkleurig?

Nadat je de stijl hebt gekozen, is het tijd om na te denken over kleuren. Kleuren spelen een belangrijke rol in de esthetiek van je foto's, dus het is essentieel om je persoonlijke smaak en de locatie van de fotoshoot in overweging te nemen bij het plannen van je kleurenschema.

Buiten in de natuur? Aardse tinten zoals blauw, beige, oranje en groen kunnen perfect zijn. Voor stedelijke omgevingen kunnen sterke contrasten of een vleugje kleur tegen een monochrome achtergrond indrukwekkend zijn.

Het sleutelwoord is samenhang; hoewel het mengen van tinten prima is, streef naar uniforme kleurintensiteit en schakeringen. Hieronder volgen enkele voorbeelden van fotoshoots die ik heb gedaan:

Color pallet suggestion: white formal suit. How to dress for a photoshoot - a simple guide.
Color pallet suggestion: white formal suit. How to dress for a photoshoot - a simple guide.
Color pallet suggestion: black jeans and simple colored shirts for all. How to dress for a photoshoot - a simple guide.
Color pallet suggestion: black jeans and simple colored shirts for all. How to dress for a photoshoot - a simple guide.
Color pallet suggestion: black fancy coat against the bright urban background. How to dress for a photoshoot - a simple guide
Color pallet suggestion: black fancy coat against the bright urban background. How to dress for a photoshoot - a simple guide

Bonus Tip: Maak er Plezier Mee!

Nu je de outfits hebt gekozen, is het tijd om achterover te leunen, te ontspannen en te genieten van de fotoshoot. Als je je een beetje onzeker voelt voor de camera, overweeg dan om wat rekwisieten mee te nemen. Dit zou een grote hoed kunnen zijn, een wapperende sjaal die je in de wind kunt laten wapperen, of zelfs wat bellenblaas. Rekwisieten kunnen een fantastisch hulpmiddel zijn in een fotoshoot, omdat ze je iets geven om mee te spelen, wat je helpt je meer op je gemak en natuurlijk te voelen terwijl de fotograaf die spontane momenten vastlegt.

Voor familiefotoshoots kun je overwegen een scenario op te zetten. Een van mijn favoriete suggesties voor klanten is om een familiepicknick te organiseren voor de fotoshoot. Alles wat je nodig hebt is een mooie mand, een deken en wat snacks. Als alles klaar staat, kun je een geweldige tijd hebben met je familie terwijl de fotograaf wat echte, spontane opnames maakt. Uiteindelijk blijken die vaak de beste te zijn!

Bedankt voor het lezen van mijn artikel, ik hoop dat dit nuttig voor je was. Om meer van mijn werk te ontdekken, bezoek mijn portfolio. Voor regelmatige updates en meer informatieve artikelen zoals deze, overweeg je te abonneren op mijn nieuwsbrief hieronder.

Tot de volgende keer!

Official logo of Urte Foto photography services in Rotterdam, Netherlands
Official logo of Urte Foto photography services in Rotterdam, Netherlands

Disclaimer: Alle afbeeldingen die in dit artikel worden getoond, zijn exclusief eigendom van Urte Foto en worden beschermd door het auteursrecht. Alleen Urte Foto heeft expliciete toestemming verkregen van de afgebeelde personen om de afbeeldingen te gebruiken op de website en sociale mediakanalen van Urte Foto. Als u visueel materiaal van de website van Urte Foto wilt gebruiken, dient u eerst schriftelijke toestemming te verkrijgen van de fotograaf.

Mis geen enkel nieuwtje en abonneer u op mijn nieuwsbrief!